Waarom vliegen vogels in een v?

Waarom vliegen vogels in een v?

vogels in een v

Waarom vliegen vogels in een V-vorm? Vliegen vogels in een V-vorm omdat ze de kromming van de aarde volgen? Is het omdat ze de beweging van de zon proberen te volgen? Of is het gewoon omdat vogels mooi zijn en ze willen pronken met hun mooie veren? Welnu, het blijkt dat er een wetenschappelijke verklaring is voor de vorm van de vlucht van vogels.

1. Vliegen zoeken de warmte

Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, zijn vogels voortdurend op zoek naar plaatsen waar zij wat goede, ouderwetse, aardse warmte kunnen opdoen. Ze gaan naar het noorden of zuiden, oosten of westen, om die warmere gebieden te vinden. Vogels die in een V-vorm vliegen, doen dat omdat ze dicht bij de zon proberen te blijven en tegelijkertijd een zo direct mogelijk pad tussen de zon en de vogel kunnen vliegen. Zoals u wellicht weet, heeft de aarde een elliptische baan rond de zon.

2. De vliegstroom bevat koolstof

Als je ooit een zwerm vogels in een V-vorm hebt zien vliegen, kan dat komen doordat ze allemaal evenveel kooldioxide bevatten. Als de vogels meer rechtstreeks naar de zon zouden vliegen, zouden ze meer kooldioxide opnemen, wat betekent dat ze ook sneller zouden opwarmen. Hierdoor zouden ze sneller moeten vliegen en in de V-vorm gedwongen worden.

3. De vliegstroom wordt weerwarmd door de aanwezigheid van vogels

1. ‘Lichamen in de vliegstroom Omdat vogels tijdens hun reis door hun eigen lichaamswarmte worden verwarmd, wordt de vliegstroom daardoor een beetje warmer.

2. De luchtstroom over het aardoppervlak wordt aan de voorrand van de zwerm omhoog geduwd Hierdoor wordt de luchtstroom turbulent, waardoor de vogels sneller vliegen.

3.Als de vogels in een V-vorm vliegen, zullen ze dichter naar elkaar toe bewegen om een grotere “V” te vormen.

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie