Tips om veilig te vliegen met een drone

Tips om veilig te vliegen met een drone

Tips veilig vliegen drone

Drone spelen een steeds grotere rol in de samenleving. Er worden prachtige video’s mee opgenomen, maar ze kunnen ook zelfs helpen met levens redden. Echter zijn elk jaar de regels omtrent het gebruik van drones strenger. In sommige landen heb je zelfs de verplichting voor een drone opleiding volgen. Dit komt doordat er vele incidenten en ongelukken gebeurd zijn met drones. Drones moeten vanzelfsprekend wel op een veilig manier kunnen vliegen. Daarom worden in dit artikel enkele tips gegevens om veilig met een drone te kunnen vliegen.

Het belang van een drone opleiding volgen

Een eerste tip om veilig met drones te kunnen vliegen, is door een drone opleiding te volgen. Tijdens een drone opleiding worden alle basis elementen duidelijk uitgelegd  over het vliegen met drones. En daar hoort veiligheid ook bij als onderdeel. In een veilige omgeving krijg je eerst alle theorie geleerd over de veiligheid van het vliegen met drones. Daarna kun je deze theorie op een plek toepassen waar er geen gevaren zijn. Zo ben jij straks helemaal klaar om op een veilige manier met jouw drone rond te vliegen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

De tweede tip om veilig met een drone te kunnen vliegen, zit in de voorbereiding. Veel ongelukken met drones komen doordat er een malfunctie ontstaat in de drone. Om dit soort situaties te voorkomen, is het handig om van te voren jouw drone uitvoerig te inspecteren. Vergeet daarbij geen simpele dingen zoals ervoor zorgen dat de batterij helemaal vol zit. Je wilt immers niet dat door een lege batterij jouw drone neerstort.

Nog meer handige tips..

Met bovenstaande tips zal jij veel veiliger met een drone kunnen vliegen. Een goede drone opleiding volgen samen met een goede voorbereiding van de vluchten zal veel veiligheidsproblemen kunnen vermijden. Toch hebben we hieronder nog een aantal handige tips voor je opgesomd. Zo kun je veilig vliegen met je nieuwe drone, maar let op: houd je altijd aan de regels.

  • Lees altijd de handleiding voordat je begint met vliegen
  • Houd je aan de drone wetgeving
  • Vermijd obstakels, dieren en mensen
  • Check of het GPS signaal werkt
  • Niet vliegen bij slechte weersomstandigheden
  • Houd de batterij in de gaten
  • Investeer in een goede drone
  • Gebruik de beginners mode
  • Zweef eerste 30 seconden boven de grond voordat je echt gaat vliegen
Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie