Tips om een mooie kerstboom te tekenen

Tips om een mooie kerstboom te tekenen

kerstboom tekenen in 3 stappen

De feestdagen zijn momenten waarop we veel tijd doorbrengen met ons gezin en familie. Het is echte qualitytime waarin we samen praten, eten, en spelletjes spelen. Het is bovendien leuk om samen te knutselen of te tekenen.

Wil je voor de kerst zelf of met je kinderen een kerstboom tekenen dan begin je waarschijnlijk met een kegelvorm of zigzagvorm. Maar als je wat meer detail wil in je kerstboom wordt het al wat lastiger. Lees verder en leer hoe je eenvoudig zelf een mooie kerstboom kunt tekenen. Deze getekende kerstboom kun je ophangen in of aan je echte kerstboom. Zo geef je jouw eigen kerstboom een persoonlijke touch.

Kleurplaat kerstboom

Kleurplaat kerstboom

Stap voor stap zelf een kerstboom tekenen

Hierna leggen we stap voor stap uit hoe je een kerstboom kunt tekenen. Om je te helpen kun je de stappen hier ook stuk voor stuk bekijken. 

kerstboom tekenen in 3 stappen

Stap 1. Teken lichtjes een kegelvorm op je papier ter grootte van de uiteindelijke kerstboom. Om jezelf te helpen om een symmetrische kegel te tekenen kun je een driehoek tekenen waarin je de kegel tekent.

Stap 2. Teken een kerstster op de top van de boom.

Stap 3. We gaan de boom nu een gelaagd bladerdek geven. Begin bovenaan de boom met het tekenen van de top. Dit ziet eruit alsof je een klein kerstboompje aan de top van je kerstboom tekent.

Stap 4. Breng nu elke keer een nieuwe laag bladeren aan vanaf de top naar beneden werkend, alsof je de boom elke keer een nieuw bladerrokje geeft. 

Stap 5. De boom heeft nu bladeren/naalden, tijd voor de kerstversiering. Teken kerstballen in de boom.

Stap 6. Voeg een achtergrond toe zoals een heldere winternacht met sterren en een maan, en een besneeuwde ondergrond.

Stap 7. Kleur de boom met kleurpotloden, krijt, of verf, afhankelijk van wat je wil. 

Tip: Teken de boom zo ligt mogelijk met potlood zodat foutjes makkelijk hersteld kunnen worden en de schets naderhand niet zichtbaar is door het eindresultaat heen. 

Wat heb je nodig om een kerstboom te tekenen

Om een mooie kerstboom te kunnen tekenen hebben we gelukkig maar een paar dingen nodig, te weten; 

  • Potlood om de boom te schetsen.
  • Gum om foutjes uit te vegen.
  • Zwarte stift voor de contour.
  • Kleurpotloden, waskrijt of verf om de boom in te kleuren.

Jouw eigen kerstboom

Zo ziet de kerstboom eruit nadat je stap 1 tot en met 6 hebt doorlopen. Het enige dat nog ontbreekt. Ps, je kunt deze afbeelding ook gebruiken als kleurplaat voor jonge kinderen. 

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie