Kleine kadootjes haken [5 Gratis Patronen!]

Kleine kadootjes haken [5 Gratis Patronen!]

Cadeau haken 2023

Haken is een hele veelzijdige hobby. Niet alleen is het hartstikke leuk om te doen, maar dankzij jouw haakvaardigheden hoef je ook nooit meer naar de winkel voor een kadootje. Je zoekt een haakpatroon en in enkele uren maak je zelf een leuk klein kadootje.

Heb je geen idee wat je zou kunnen haken dan zit je hier op de juiste plek. Wij hebben tal van ideeën voor kleine kadootjes voor zowel kinderen als volwassenen. Lees snel verder en doe inspiratie op.

De leukste kleine kadootjes die je zelf kunt haken

Haken Cadeau patronen

De reden dat we hier alleen kleine kadootjes benoemen is omdat we weten dat veel mensen er pas op het laatste moment achter komen dat iemand jarig is. Een klein haakwerk is zo gemaakt en geeft je de kans om toch iets unieks kadoo te doen, zonder teveel tijdsdruk. Bovendien kun je voor kleine haakwerkjes vaak restjes garen gebruiken die je nog hebt liggen.

Scrunchie

Een scrunchie is een van de makkelijkste dingen die je kunt haken. Op eenvoudige wijze kun je een heel mooi resultaat krijgen. Het enige dat je nodig hebt om een scrunchie te maken is restjes garen, een haaknaald en elastiek. Een scrunchie mag best een beetje vrolijk zijn dus het is geen probleem om je meest kleurrijke restjes garen hiervoor te gebruiken.

Sleutelhanger

Wil je een klein kadootje haken voor iemand die altijd zijn of haar sleutels kwijt is dan is een sleutelhanger haken de perfecte keuze. Sleutelhangers zijn er in allerlei vormen en maten. Maak bijvoorbeeld een mini-knuffeltje in de vorm van een konijn, olifantje, of dolfijn, of kies voor een bosje met leuke vormen zoals hartjes en sterretjes. De mogelijkheden zijn eindeloos dus leef je uit.

Onderzetters

Onderzetters zijn een kadoo waar je iedereen blij mee kan maken. Het leuke hieraan ook is dat je de kleuren en motiefjes die je gebruikt kunt afstemmen op het interieur van de ontvanger van je kadoo. Als iemand een neutraal ingerichte woning heeft dan zul je ze waarschijnlijk het blijst maken met onderzetters die ook neutraal van kleur zijn.

Mandala’s

Het is ook hartstikke leuk om mandala’s te maken als onderzetter. Een mandala is een cirkelvormig figuur met symmetrische elementen die bedoeld zijn als inspiratie en innerlijke verrijking. Het woord mandala is Sanskriet voor ‘magische cirkel’. Maak je mandala onderzetters dan maak je niet alleen iets moois, maar ook iets met betekenis.

Windspinner

Een windspinner is een leuk en uniek klein kadootje dat je in een handomdraai zelf kunt haken. Een windspinner is een spiraal die, zoals de naam al zegt, draait in de wind. Windspinners komen het beste tot hun recht op een balkon of in de tuin onder een afdakje. Om een windspinner te haken heb je niet veel tijd nodig, bovendien is het makkelijk te maken door beginnende hakers.

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie