Stylist Fietje de Bruijn: stoer, stevig en vooral functioneel

Stylist Fietje de Bruijn: stoer, stevig en vooral functioneel

Fietje de Bruijn vtwonen stylist inhuren amsterdam zuid

De interieurstylist uit Amsterdam zorgt geregeld voor de prachtige interieurinrichtingen bij VTwonen. Fietje de Bruijn van vtwonen staat bekend om het dat “een huis vooral persoonlijk moet zijn”, dit verwerkt fietje in middels een eclectische interieurstijl .

De vtwonen stylist werkt al 25 jaar voor het woonprogramma. Haar stijl is stoer, stevig maar vooral functioneel

Interieurstylist inhuren?

Klik hier en vind een goede interieurstylist die net als Fietje de Bruijn werkt!

Fietje vtwonen Leeftijd

Fietje de Bruijn is 64 jaar oud en al 25 jaar werkzaam bij vtwonen.

Partner

Fietje Bruijn woont in een mooi ruim huis in Amsterdam Zuid met haar partner en twee zonen. Ook heeft fietje sinds een aantal jaar een tuinhuisje aan de rand van Amsterdam. Hier komt ze om zich heerlijk te ontspannen en tuinieren.

Fietje bruijn zus?

Veel mensen denken dat Olga Zuiderhoek famillie is van de vtwonen stylist. Echter is dit niet het geval laat vtwonen op twitter weten.

Contact voor Inhuren Fietje Bruijn

Fietje Bruijn is exclusief werkzaam voor Sanoma de Uitgever van Vtwonen. Gelukkig zijn er genoeg zelfstandige stylisten die de ideeën en stijl van Fietje hebben overgenomen van het programma. Kijk daarom gerust eens op MijnInterieurstylist.nl, ze leggen uit op hun site dat ze dichtbij vtwonen hun stijl staan en ook geregeld werken in opdracht van de vtwonen beurs.

Afleveringen vtwonen met Fietje Bruin

Enkele afleveringen van het woonprogramma Weer verlief op je huis waarin intereurstylist Fietje Bruin voorkomt.

Weer verliefd op je huis aflevering 6

Fietje licht metamorfose keuzes toe (transcript)

Het huis van Monique en Olaf vond ik echt… Die deuren in die wand, die opdek deuren met die bovenlichten erin, midden in de kamer, vond ik zo storend en die grote tegelvloer, ik dacht daar moeten we echt iets aan doen.

Toen ik binnen kwam in het huis van Monique en Olaf, Echt helemaal niet meer van nu. Helemaal niet. Hij hout, metaal, stoer, groot en zij pastel, warme materialen en echt romantisch.

Er moest eigenlijk echt heel veel gebeuren in het huis. Ook de keuken moest aangepakt, die was echt te oud, daar moest iets mee.

Dus ik ben een plan gaan maken voor de keuken, de vloer, die deuren in die wand, die opdek deuren met die bovenlichten erin, midden in de kamer, vond ik zo storend. En toen dacht ik aan een oud Frans hotelletje waar alles van top tot teen behangen is.

Dus ik heb de wand behangen en de deuren meegenomen met het behang, waardoor die deuren eigenlijk weg vielen en het veel rustiger oogde. En uit de kleuren in het behang, heb ik andere kleuren in het huis aangebracht. Dus daar tegenover zit een blauwe wand, daar houden ze allebei van.

Ik heb de indeling van de woning zo gelaten als die was. Daar er was ook niet zo veel anders mogelijk, maar ik heb wel bijvoorbeeld de grote bank en de twee grote fauteuils die ze hadden vervangen door een hoekbank.

Waardoor ze meer zit plek, maar ook meer rust hebben. Monique wilde heel graag een ronde tafel en Olaf een rechthoekige en dat heb ik in 1 potje gegooid en dat werd een ovale. Ik ben in deze make-over het meeste trots op het effect van de ingrepen.

De ruimte die er vooral is ontstaan en toch de rust. Veel meer zit plek in de zithoek en in de eethoek. Als je nou bang bent dat een betonnen vloer koud en kill oogt, denk er dan eens aan om er een groot warm kleed op te leggen. Dan hef je dat meteen op.

Fietje weer verlief op je huis aflevering 10

Toen stylist Fietje binnen kwam in de bungalow van Paul en Marloes zag ze één grote, kale ruimte met veel ramen. Ze deelde de ruimte opnieuw in en gaf het interieur meer warmte en intimiteit. Hoe ze dat heeft gedaan vertelt Fietje in deze video.

Het huis is uit de jaren ’70 en toen kreeg ik zelf meteen een beetje zo’n retro gevoel en dat heb ik er ook in terug willen laten komen.

Ik kwam binnen in het huis van Paul en Marloes, ja, een soort semi bungalow. Ruim, groot, veel licht en kaal. Paul en Marloes hadden muren weggebroken en daardoor was er één grote, kale ruimte ontstaan met heel veel ramen.

Marloes had geen stijl en Paul die heeft een enorme voorkeur voor heel donker en zwaar. Ik ben begonnen met te bedenken dat ik bepaalde functies in de kamer wilde laten terugkomen. En toen kwam ik er al snel op dat ik de kamer eigenlijk weer wilde opdelen in vier functies.

Een werkhoek, een kinderhoek, een zithoek en een eethoek. En die werkhoek en die kinderhoek die zijn ontstaan doordat ik een grote kast als roomdivider neer heb gezet.

Als basiskleur voor de kamer heb ik een honing goud, gele kleur gekozen dat heb ik gecombineerd met behang met een hele natuurlijke structuur, wat dan weer een beetje op hout lijkt. Waar zij allebei heel erg van houden.

Paul en Marloes hebben een prachtige, strakke keuken, maar dodelijk saai. Paul, de kok in huis, wilde heel graag dat daar iets zou gaan spetteren. Ik heb op de wand een heel groot beeld opgehangen. Het is een foto, maar het lijkt een klassiek schilderij.

Ze hebben een lang keukenblok en ze hadden in het verlengde van dat blok de tafel staan waardoor er een hele lange streep ontstond. Ik heb de tafel een kwartslag gedraaid. Dat maakt de lijnen wat korter en aangenamer.

Ik heb een paar stiekeme kinderplekjes aangebracht. Ik heb schoolborden verf op de muur en op de kast aangebracht, daar kunnen ze op tekenen.
En een bureautje in die roomdivider voor de kinderen. Ik heb de gang betrokken bij de styling van de kamer, door daar ook een retro-achtig behang aan te brengen,
mooie gouden verlichting en een grote ronde spiegel. Als je zo’n grote kamer hebt, denk er dan aan om daar weer verschillende functies in aan te brengen.
En denk eraan dat je intimiteit moet creëren.

Ik heb dat bij Paul en Marloes gedaan in de zithoek bijvoorbeeld, door een lange kast achter de bank te plaatsen waardoor die hoek echt gekaderd werd, en dus wat intiemer.

Redactie - jouwurl.nl

2 reacties

Lyda Dieterman Geplaatst op2:41 pm - november 12, 2021

Hallo Fietje,ik voel me niet thuis in mijn eigen huis ,het voelt heel zwaari ik zou daardoor willen verhuizen maar dat wordt ook moeilijk ,zou jij mij alsjeblieft kunnen helpen met advies. Groetjes Lyda

Elly Geplaatst op2:08 pm - april 28, 2022

Hallo Fietje, heb in een herhaling van 30 jan. 2022 op een moodboard van jezelf
een vrouw met bloemen voor haar gezicht gezien.
Waar kan ik deze kopen?

Met vriendelijke groet.

Geef een reactie