Frisse geur in huis, ga voor geurblokjes!

Frisse geur in huis, ga voor geurblokjes!

amberblokjes voor frissere geur in huis

Een fris huis, dat willen we natuurlijk allemaal. Iedere week een verse bos bloemen kan immers erg in de papieren lopen en een interieurspray is ook niet gratis. Iedereen heeft wel eens het idee dat zijn of haar huis niet helemaal fris ruikt. Wat we vaak merken, is dat we geurenblind worden.

Dat wil zeggen, dat wanneer we ons enige tijd in een ruimte met een bepaalde geur begeven, onze neus en het brein gaat wennen aan deze geur. Met amberblokjes voorkom jij een muffe geur in huis, het zal de geur in huis neutraliseren en het lekker fris ruiken. Amberblokjes kenmerken zich door de frisse, vaak oosterse geuren die je doen denken aan een exotisch oord. Kortom, met een amberblokje in je woon, – slaapkamer of auto ruikt iedere ruime in een handomdraai fris.

Wat zijn amberblokjes

Amberblokjes zijn blokjes gemaakt in het verre oosten (Marokko). Deze geurblokjes worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. Amber wordt gemaakt met essentiële olie en de natuurlijke hars uit barnsteen. Essentiele amber oliën worden gewonnen door het destilleren van fossiele hars. Dit barnsteen ontstaat doordat hars uit de Pinus Succinifer versteend. Deze amberblokjes zijn ongeveer 2,5 x 2,5 cm en prima te plaatsen op ieder plek in je woonkamer. Door het amberblokje op een leuk decoratief schaaltje op een dienblad of je tafel neer te zetten, zorg jij niet alleen voor een heerlijke geur in huis, maar is het ook direct een prachtige decoratie.

Hoe lang blijft de geur van een amberblokje hangen

Wist jij dat amberblokjes tot wel een jaar lang een heerlijke geur af kunnen geven? Wordt de geur iets minder, geen probleem! Je schraapt eenvoudig wat van het amberblokje af en je amberblokje ruikt weer als nieuw. Wordt hij te sterk, dan is het verstandig niets af te schrapen. Het schraapsel kun je vervolgens voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt ervoor kiezen het in de stofzuigerzak te stoppen. Even opzuigen en je stofzuiger ruikt als nieuw. Tevens wordt de heerlijke geur tijdens het stofzuigen extra goed door het hele huis verspreid. Een andere optie is om het schraapsel op een schoteltje op de vensterbank of verwarming te zetten. Door het schraapsel te verhitten verspreid het opnieuw een heerlijke geur.

Waar kan ik amberblokjes kopen

Wil jij amberblokjes kopen en wil jij weten waar je deze kunt aanschaffen? Amberblokjes kun je in principe kopen in de meeste conceptstores, interieurwinkels of tuincentra. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende geuren zoals; lotus, blossom of amber. Combineer een amberblokje met een leuke decoratieschaaltje en je hebt direct het perfecte cadeau voor een verjaardag, housewarming of andere speciale gelegenheid.

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie