De voordelen van een draagzak voor je baby

De voordelen van een draagzak voor je baby

draagzak baby kleine moeder

Het dragen van een baby in een draagzak heeft vele voordelen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby. Zo zorg jij dat je baby altijd in de juiste houding zit en geef jij je kindje een stukje extra geborgenheid en veiligheid. Je baby heeft immers 9 maanden in de buik van de mama gezeten.

Viraal:
Marije knevel zwanger?

Niet voor niets is het voor baby’s enorm wennen wanneer ze na deze periode in een vertrouwde omgeving de wereld moeten gaan verkennen. Daarom hebben baby’s vooral in deze periode ontzettend veel behoefte aan veel en vooral intiem contact met de ouders. Wanneer je kiest voor een baby draagzak, dan zorg je dat je baby zich veilig en geborgen voelt. Je geur, stem, warmte, hartslag en ook ademhaling zijn factoren die ervoor zorgen dat je baby zich veilig en vertrouwd voelt.

De ontwikkeling van je baby

Het dragen van je baby in een draagzak bevordert de ontwikkeling van je baby. Daarnaast zorgt het voor een extra stimulans van de natuurlijke houding. Een baby die wordt gedragen in een draagzak, ziet namelijk de wereld op dezelfde hoogte als dat jij deze ziet. Door je baby dicht bij je te dragen, hoort en ziet de baby alles wat jij ook doet en zegt. Een draagzak voor je baby zorgt voor een verbeterde ontwikkeling van de taal en ook het sociale aspect van je baby. Daarnaast kan het dragen van een baby ook zorgen voor het verminderen van krampjes en/of reflux. Ook huilen baby’s die gedragen worden een stuk minder dan baby’s die niet worden gedragen.

De voordelen van een draakzak voor de ouders

Niet alleen heeft een draagzak enorm veel voordelen voor je baby, maar biedt het ook de nodige voordelen voor de ouders. Wat dacht je van even een kort bezoek aan de supermarkt of andere winkel? Een draagzak neemt immers veel minder ruimte in dan de kinderwagen of buggy. Met een kinderwagen door de mensenmassa maneuvreren is immers toch een stuk meer uitdaging, dan wanneer jij je kindje lekker veilig dichtbij je draagt in een draagzak. Ook zorgt het dragen van een baby ervoor dat jij beide handen vrij hebt. Is er een 2e kindje op komst, dan is een draagzak natuurlijk helemaal ideaal. Zo kun jij de ene dragen en de ander verzorgen.

Welke draagzak past bij mij?

Draagzakken zijn er in allerlei soorten en maten. Enkele bekende merken zijn; Tula, BabyBjörn en Artipoppe. De Tula Free to grow draagzak is een draagzak die je vanaf de geboorte (maat 56) kunt dragen tot ongeveer maat 86/92. Deze draagzak is verstelbaar en groeit daarom precies met je kindje mee. Zo kun jij gedurende de eerste periode van je kindje je baby lekker veilig, warm en ergonomisch bij je dragen.

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie