Dit vuurwerk mag je nóg wel afsteken ondanks het verbod

Dit vuurwerk mag je nóg wel afsteken ondanks het verbod

vuurwerk

Waar je jarenlang vuurwerk afstak geldt er nu een vuurwerkverbod voor vuurwerk. Maar wat nog wel mag en wat enorm populair is, is het kindervuurwerk wat ook wel categorie 1-vuurwerk wordt genoemd. Goed nieuws dus!

Wat nog wel mag! 

Onder kindervuurwerk en daarmee categorie-1 vuurwerk verstaan we onder andere: sterretjes, knalerwten, grondbloemen en trektouwtjes. Ineens zijn ze enorm populair omdat er geen ander vuurwerk meer mag worden afgestoken. Normaal wordt dit vuurwerk vooral gebruikt door jonge kinderen. 

Pijn bij ondernemers

Tegelijkertijd zijn ondernemers niet positief over de verkoop van het categorie-1 vuurwerk blijkt uit dit bericht van Hart Van Nederland. De levendigheid die er afgelopen jaren was rondom het verkopen en kopen van vuurwerk is verdwenen. Dit jaar verwachten de ondernemers dat het categorie-1 vuurwerk, wat het hele jaar mag worden afgestoken, snel uitverkocht zal zijn. Het vuurwerk zal niet de redding zijn van de ondernemers. Normaliter zit de winst bij vuurwerk als cakes en de vuurpijlen, wat dit jaar verboden is. Ondernemers hadden meer van het kindervuurwerk willen bestellen, maar de boten met het vuurwerk komen uit China. Dat duurt gemiddeld ongeveer 8 weken voordat het in Nederland arriveert. Vaste klanten komen wel ieder jaar terug en vinden altijd iets wat ze graag willen en zeker in deze tijd waarin het lastig is voor ondernemers. Ze komen omdat ze toch nog vuurwerk willen kopen, hun kinderen iets nodig hebben en het persoonlijke contact met de ondernemer. 

Toch positief blijven

Ondanks dat de ondernemers verwachten weinig winst te maken op het kindervuurwerk, is dit wel het enige vuurwerk dat ze mogen verkopen. Mensen willen vaak toch iets afsteken en zullen ook dit vuurwerk kopen. Veilig voor het hele gezin. De verwachting is dat al het categorie-1 vuurwerk in Nederland voor 31 december is uitverkocht dus je zult er snel bij moeten zijn! 

Redactie - jouwurl.nl

Geef een reactie